Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

ÖZEL TARİF

PEYNİRLİ KIZARMIŞ KEBAB
Malzemeler
  - 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- Yarım Su bardağı Su
- Yarım Su bardağı Süt
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- Yarım Çay kaşığı Tuz
- 1 Su bardağı Un
- 2 Adet Yumurta
İçi İçin - 1 Su bardağı Tuzsuz Lor Peyniri
Şerbeti İçin - 3 Çorba Kaşığı Gül Suyu
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 3 Çay bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin
  - Kararında Antep FıstığıKızartmak İçin - 1 Tatlı kaşığı Zeytinyağı
Tarif 
Şerbetin hazırlanışı Su ve toz şekeri kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra limon ve gül suyunu ekleyip, soğutun. Krebin hazırlanışı Krep malzemelerinin tümünü karıştırıp, akışkan bir hamur elde edin. Her krep için tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyun. Yağ kızınca, 2 çorba kaşığı krebi iki yüzünü de çevirerek kızartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kızaran kreplerin ortasına birer çorba kaşığı lor peyniri koyup, açılmaması için kürdanla kapatın. 1 çay bardağı sıvıyağda, her iki yüzeyini tekrar kızartın. Yağın fazlasını peçete ile alarak servis tabağına dizin. Üzerine güllü şerbeti dökün ve fıstık serperek servis yapın.
NOT: Tatlıyı yufka ile de yapabilirsiniz.
Kalori Miktarı Toplam Kalori Miktarı : 2066 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 517 Kcal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder