Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Içli Köfte

Malzemeler
  • 1 Kg İnce Bulgur
  • 1/2 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 3 Su Bardağı Su (bulguru ıslatmak için)
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 3 Limonun Suyu
  • 1 Demet Maydanoz
  • 8 Su Bardağı Su (haşlamak için)
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • İç malzemesi:
  • 250 gr Köftelik Kıyma
  • 125 gr Margarin
  • 6 Orta Boy Soğan
  • 1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
  • Karabiber, Pulbiber, Tuz
Tarif
  • Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın.
  • Köftelik kıymayı bir tavada kavurun.
  • Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin.
  • Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Soğuyunca buzdolabında bekleterek donmasını sağlayın.
  • Diğer tarafta bulguru büyük bir tepsiye alarak 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatın.
  • Bulgurun suyu çekip şişmesi için 1 saat kadar bekletin.
  • Bulgurun üzerine yağsız kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtayı ilave edin.
  • Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın.
  • Bütün malzemeyi birbirine yedirecek şekilde iki elinizin arasında ovarak özleşene kadar yoğurun.
  • Yoğururken 1 su bardağı unu azar azar serpin.
  • Bulgur yumuşayıncaya kadar ara sıra su serperek yoğurmayı sürdürün.
  • Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve elinizde çevirerek içli köftenin dışını hazırlayın.
  • Donmuş olan iç malzemeden ortasındaki boşluğa 1 tatlı kaşığı ekleyip 1 çay kaşığı ceviz içini de ilave ettikten sonra kapatıp yuvarlayın.
  • Büyükçe bir tencerede 3 limon suyu ilave edilmiş 8 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamakta olan suda hazırladığınız içli köfteleri haşlayın.
  • Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca kevgirle alın.
  • Limon dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder