Malzemeler
- 1 Kg İnce Bulgur
- 1/2 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma
- 2 Yumurta
- 1 Su Bardağı Un
- 3 Su Bardağı Su (bulguru ıslatmak için)
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 3 Limonun Suyu
- 1 Demet Maydanoz
- 8 Su Bardağı Su (haşlamak için)
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- İç malzemesi:
- 250 gr Köftelik Kıyma
- 125 gr Margarin
- 6 Orta Boy Soğan
- 1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
- Karabiber, Pulbiber, Tuz
Tarif
- Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın.
- Köftelik kıymayı bir tavada kavurun.
- Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin.
- Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Soğuyunca buzdolabında bekleterek donmasını sağlayın.
- Diğer tarafta bulguru büyük bir tepsiye alarak 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatın.
- Bulgurun suyu çekip şişmesi için 1 saat kadar bekletin.
- Bulgurun üzerine yağsız kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtayı ilave edin.
- Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın.
- Bütün malzemeyi birbirine yedirecek şekilde iki elinizin arasında ovarak özleşene kadar yoğurun.
- Yoğururken 1 su bardağı unu azar azar serpin.
- Bulgur yumuşayıncaya kadar ara sıra su serperek yoğurmayı sürdürün.
- Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve elinizde çevirerek içli köftenin dışını hazırlayın.
- Donmuş olan iç malzemeden ortasındaki boşluğa 1 tatlı kaşığı ekleyip 1 çay kaşığı ceviz içini de ilave ettikten sonra kapatıp yuvarlayın.
- Büyükçe bir tencerede 3 limon suyu ilave edilmiş 8 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamakta olan suda hazırladığınız içli köfteleri haşlayın.
- Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca kevgirle alın.
- Limon dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder