Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Kuru Fasulyeli Kesme Çorba


Malzemeler
  • 1/2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı erişte
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
Tarif
  • Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeler 5 bardak su ilave edilerek haşlanır. 
  • Fasulyeler iyice yumuşayınca erişteler eklenir. 
  • Tuz ve karabiber ilave edilir ve erişteler pişene kadar kaynatılır. 
  • Diğer tarafta küçük küçük doğranmış soğanlar yağda kavrulur. 
  • Salça eklenir ve birkaç dakika daha çevrilir, fasulyeli karışıma katılır. 
  • Bir iki taşım daha kaynatılır ve sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder