Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Iç Baklalı Enginar

Malzemeler
  • 7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
  • yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
  • 10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
  • 2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 limonun suyu
  • 2,5-3 su bardağı kaynamış su 1
  • tatlı kaşığı tuz
  • yarım demet dereotu
Tarif
  • Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.
  • Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin.
  • Enginarları ilave edin.
  • Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişince tuzunu ilave edin.
  • Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın.
  • İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder