Malzemeler
- 7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
- yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
- 10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
- 2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 limonun suyu
- 2,5-3 su bardağı kaynamış su 1
- tatlı kaşığı tuz
- yarım demet dereotu
Tarif
- Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.
- Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin.
- Enginarları ilave edin.
- Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişince tuzunu ilave edin.
- Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın.
- İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder