Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Falafel


Malzemeler
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 soğan, doğranmış
  • 1/2 veya 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 adet diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4-6 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş, doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Birlikte Servis Yapmak İçin:
  • Domates
  • Soğan
  • Biber
  • Humus
  • Pide
Tarif
  • Nohutu ve soğanları mutfak robotuna koyun.
  • Maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyonu ekleyin.
  • Püre haline gelmeden ezilmelerini sağlayın.
  • Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip robotu çalıştırın.
  • Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin.
  • Karışımı bir kaba alın, üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin.
  • Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Kızgın yağda altı tanesini kızartıp bir kağıt havlunun üzerine alın.
  • Kalanı da aynı şeklide pişirin.
  • Pide ekmeklerinin arasına köfteleri koyun, üzerlerine domates, soğan, biber ve biraz humus ekleyip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder