Malzemeler
- MALZEMELER : 1 kg patates
- 3 tane salatalık
- 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
- yarım demet dereotu,yarım demet maydonoz
- 2 tane katı haşlanmış yumurta
Tarif
- Patatesleri soyup doğrayınve 1 su bardağı su koyarak kısık ateşte haşlayın.
- Patatesleri ezin biraz zeytinyağ ,kimyon,karabiber atıp karıştırın.
- Patatesler pişerken salatalıkları kabuğu ile rendeleyin üzerine biraz tuz serpip bekletin patatesler ılyınca salatalıkların suyunu sıkıp patatese ekleyin.
- Yoğurfu ve dereotunuda koyup karıştırın ve bir borcama koyarak üzerini düzeltin.
- Haşlanmışyumurtanın sarısını ve beyazını ayırıp rondoda çekin.
- Dereotu ,maydonoz,kırmızı biber ve yumurtaylafotoğraftaki gibi süsleyin.
- Ben patatesten biraz ayırıp iki tane civciv yaptım çok sevimli oldular.
- Bu süslemeyi daha öncede etimekli salatada yapmıştım.
- AFİYET OLSUN....................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder