Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Erzurum Kadayif Dolmasi


Malzemeler
  • Yarım kilo kadayıf
  • 250 gr. Ceviz
  • 10 adet yumurta
  • Yeterince sıvı yağ
  • Şurubu İçin
  • 5 bardak toz şeker
  • 5 bardak su
  • Biraz limon
Tarif
  • Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz konup kenarları kapatılarak sıkı bir şekilde sarılıp kenara bırakılır.
  • Tencereye beş bardak su, beş bardak toz şeker konarak ocağa konur.
  • Kaynamaya başlayan şurup 2-25 dk. daha kaynatılır.
  • Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır.
  • Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup kızdırmaya başlayın.
  • Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın.
  • Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumuş şurubun üzerine dökün.
  • Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları şuruba, şurup içindeki dolmaları da servis tabağına alın.
  • Daha sonra soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder